event calendar updated 06.10.2015  |  suggest a link   |  news archive

 

main page   |  intro


  HISTORIA

  FAKTA

  SEVÄRDHETER

  SERVICE

  KARTOR

  BILDER

  LÄNKAR

  SÖKNING


hall1.JPG (33776 bytes)

 

Välkommen till vikingaöarna!

Med "Vikingaöarna - Finlands sydligaste skärgård" avses Hitis skärgård, dvs. det område som tidigare utgjorde Hitis kommun. Området är tusen kvadratkilometer stort - varav nio tiondelar är vatten - och det omfattar 2000 öar och skär. Hitis skärgård har en sägenomspunnen historia och kan med fog kallas vikingaöarna, eftersom där fanns en hamn och en handelsplats under vikingatiden, den enda i sitt slag som hittats i Finland. Vikingarnas Österled gick igenom området.

Vikingaöarna lanseras som ett varumärke, ett slags "konstnärsnamn" för området, för att göra det lättare att marknadsföra området både i hemlandet och utomlands. Här samlas information om och länkar till sevärdheter och service i Hitisområdet. Vikingaöarnas logo som ses här till höger kan användas av institutioner och företag i området.

Sidan är en allmännyttig portal som i skrivande stund upprätthålls med talko-krafter. Kontakta oss gärna med tips om händelser, ändringar i kontaktuppgifter etc. Det ni ser nu är webbsidan i dess ursprungliga form, och alldeles strax komme ni att få bekanta er med den uppdaterade, mobilvänliga versionen.

 
hogland.jpg (29017 bytes)

 

 

 

 

 

osterled.jpg (86420 bytes)

 

Färdas i vikingarnas kölvatten och upplev världens vackraste skärgård!

contact

 

    event calendar  |  news FAQ  suggest a link

 

main page   |  intro

copyright © viking islands® 2015

 

 

     yggdrasil.jpg (30918 bytes)